Ljulja.hr

Shop

Uvjeti korištenja

Obrt LjuLja, vl. Vedrana Mišić (u daljnjem tekstu LuLja, obrt za proizvodnju i uslugu ) pokrenula je i uređuje web stranicu https://ljulja.hr/ i društvene mreže LuLja, obrt za proizvodnju i uslugu (Facebook, Instagram).

Ova internetska stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama koje nudi LjuLja, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Vedrana Mišić, Duga ulica 63, Vinkovci te služe kao internetska trgovina obrta.

Uvjeti poslovanja internetske trgovine (www.ljulja.hr) sastavljeni su u skladu sa aktualnim Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO).

Pažljivo pročitatje sve niže navedene uvjete kupnje i poslovanja. Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje ovih uvjeta kupnje.

Ovi uvjeti korištenja odnose se na korištenje web stranice ljulja.hr i društvenih mreža LuLja, obrt za proizvodnju i uslugu.

PRODAVATELJ

LjuLja, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Vedrana Mišić, Duga ulica 63, Vinkovci

email: ljulja.mv@gmail.com, info@ljulja.hr

OIB 35921635612  MB 98140400 Datum upia u obrtni registar: 14.05.2020.

KUPAC

Svaka pravna ili fizička osoba koja je izvršila narudžbu i plaćanje u web shopu www.ljulja.hr

RAČUN / POTVRDA O SKLOPLJENOM UGOVORU

Račun koji će kupac primiti zajedno s naručenom robom predstavlja potvrdu o sklopljenom ugovoru te sadrži sve potrebne podatke iz članka 57. ZZP.

Račun izdajemo elektronskim putem na e-mail adresu navedenu prilikom izvršavanja narudžbe ili fizički račun kod dostave paketa.

CIJENE

Cijene su izražene eurima (EUR), a PDV je uračunat u cijenu.
Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

NARUDŽBE

Naručivanje robe putem internetske trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Naručiti možete kao registrirani i kao neregistrirani korisnik.
Svi proizvodi navedeni na internetskoj trgovini (www.ljulja.hr) nalaze se na skladištu ili će biti napravljeni, te su raspoloživi za narudžbu u ograničenim količinama. Ako određeni proizvod u trenutku narudžbe nije raspoloživ, kupac će biti obaviješten te će mu biti ponuđen najsličniji zamjenski proizvod ili povrat novaca.
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i narudžbe.

AKCIJSKA PRODAJA, SNIŽENI ASORTIMAN I KODOVI ZA POPUST

LjuLja.hr će po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine. Nakon isteka roka akcijske prodaje, LjuLja.hr neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok. Sniženi asortiman koji je u Outlet kategoriji je snižen do isteka zaliha.

Opće odredbe

1. Smatrat ćemo da ste u cijelosti upoznati s ovim uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate s prvim vašim korištenjem web stranice https://ljulja.hr/. Ako niste suglasni s ovim uvjetima korištenja molimo vas da ne pristupate web stranici https://ljulja.hr/ i ne koristite njene sadržaje niti društvene mreže. Ako imate bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezano za ove uvjete korištenja, molimo da se obratite našem Upravnom odboru na kontakt naveden u Impressumu.

2. Izgled i sadržaj web stranice https://ljulja.hr/ kao i uvjete korištenja možemo iz određenih razloga izmijeniti, stoga vas molimo da ih povremeno iznova proučite, kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web stranice https://ljulja.hr/ predstavlja vaš pristanak na sve eventualne izmjene uvjeta korištenja.

3. LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ima sva prava na sadržaj, tekstove, fotografije portala https://ljulja.hr/ kao i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu . Ne dopuštamo korištenje bilo kojeg sadržaja, tekstova niti fotografija s web portala https://ljulja.hr/ i s društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu bez našeg prethodnog pisanog dopuštenja.

4. Ne dopuštamo korištenje sadržaja, tekstova i fotografija s portala https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu u komercijalne svrhe., bez prethodne pisane suglasnosti LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu . Korištenjem u komercijalne svrhe smatra se ostvarivanje novčane dobiti neposredno (prodajom, nuđenjem i/ili reklamiranjem sadržaja koji sadrže materijale objavljene na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ) i posredno (korištenjem sadržaja na internetu na platformi gdje se objavljuju naplatni oglasi i slično, gdje se prikupljaju donacije, pretplata ili naplata sadržaja i slično).

5. Ne dopuštamo na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju važeći hrvatski propisi, uključujući neistinite, uvredljive, prijeteće, proste, zlostavljajuće, vulgarne, rasističke i druge sadržaje koji potiču mržnju bilo koje vrste, kao i sadržaje kojima se vrši povreda tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, neovlašteno otkrivaju podaci koji predstavljaju poslovnu ili drugu tajnu, privatne poruke, osobni podaci treće osobe ili se vrijeđa pravo na osobnost treće osobe.

6. Na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ne dopuštamo objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojih niste autor, odnosno nositelj autorskog prava i/ili drugih prava intelektualnog vlasništva na tim sadržajima niti ako nemate dozvolu autora za korištenje tih sadržaja.

7. Na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ne dopuštamo objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja kojima se vrijeđaju prava djece, pravo na privatnost ostalih korisnika i trećih osoba uključujući i privatne poruke.

8. Na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu , uključujući i privatne poruke, ne dopuštamo:

– izričito ili prikriveno oglašavanje bilo kakvih proizvoda ili usluga;
– izričito ili prikriveno oglašavanje osobnih internetskih stranica ili blogova;
– korištenje sadržaja i funkcionalnosti društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu na način koji može uzrokovati štetu nama, ostalim korisnicima, našim partnerima ili bilo kojoj trećoj osobi;
– lažno predstavljanje sa svrhom prijetnje, manipulacije, prijevare ili dovođenja u zabludu nas, ostalih korisnika ili trećih osoba;
– objavljivanje, slanje, učitavanje ili razmjenu neželjenih sadržaja korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka ili traženja, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja (spamming), lančana pisma, piramidalne sheme itd.

9. Ne dopuštamo bilo kakvo ometanje ili onemogućavanje korištenja web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu drugim korisnicima.

10. Na web portalu https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ne dopuštamo svjesno objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja koji sadrže računalne viruse, crve, računalne kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posljedicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg računalnog programa ili bilo koje računalne i druge opreme.

11. Ne dopuštamo neovlašteno prikupljanje, spremanje, prenošenje i korištenje bilo kakvih osobnih podataka korisnika web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

12. U slučaju nepoštivanja odredbi o sadržajima i aktivnostima iz uvjeta korištenja, svi korisnici i treće osobe snosit će odgovarajuće zakonske posljedice te će odgovarati za bilo koju štetu koja se nedopuštenim aktivnostima prouzroči nama, ostalim korisnicima ili trećim osobama.

Pravo intelektualnog vlasništva

Na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu pojavljuju se materijali čiji je sadržaj zaštićen autorskim pravom (npr. tekstovi, fotografije, crteži) i drugim pravima intelektualnog vlasništva (logotipi, zaštitni znakovi i sl.). Svaki korisnik web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu snosi vlastitu odgovornost za poštivanje tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva koja se odnose na sadržaje dostupne na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu . Molimo Vas stoga da se dobro upoznate sa sadržajem ovog dijela uvjeta korištenja kako biste u cijelosti poštivali tuđa prava intelektualnog vlasništva. U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili nesporazuma, obratite se Upravnom odboru putem kontakta navedenog u Impressumu. Sadržaje zaštićene intelektualnim vlasništvom kao korisnici možete koristiti samo za osobnu, nekomercijalnu svrhu. LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu je nositelj svih prava intelektualnog vlasništva na https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu osim ako nije drugačije navedeno.

1. Ne dopuštamo korištenje sadržaja koji se nalaze na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu u komercijalne svrhe, što uključuje preuzimanje, reproduciranje, iznajmljivanje, distribuiranje, objavljivanje u javnosti, javno izlaganje i prikazivanje bez prethodnog pisanog odobrenja LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

2. Ne dopuštamo da se sadržaji koji se nalaze na web stranici https://ljulja.hr/ i društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu koriste u svrhe promocije, odnosno oglašavanja bilo kojeg proizvoda ili usluge bez prethodnog pisanog odobrenja LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

3. Ne dopuštamo da se sadržaji koji se nalaze na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu koriste u svrhe prodaje bilo kojeg proizvoda ili usluge bez prethodnog pisanog odobrenja LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu.

4. Ne dopuštamo izmjenu, prevođenje, adaptaciju ili bilo koju drugu preradu sadržaja bez prethodnog pisanog odobrenja LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

5. Obvezujemo se bez odgađanja ispitati svaku prijavu koja je vezana za povredu iz ovog odjeljka, a osobito ako je njome zatraženo uklanjanje određenog sadržaja sa web stranice https://ljulja.hr/ i sa društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu . Od korisnika u tom slučaju očekujemo maksimalnu suradnju pri utvrđivanju činjenica. Ako utvrdimo da je prijavljeni postupak suprotan odredbama uvjeta korištenja, ali i u drugim slučajevima u kojima to smatramo svrsishodnim, takav ćemo sadržaj ukloniti s web stranice https://ljulja.hr/ i s društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

6. Korištenjem web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu svjesni ste da su na njoj nazivi, slike, fotografije, logotipi, grafički prikazi i drugi sadržaji koji su zaštićeni različitim pravima intelektualnog vlasništva čiji su nositelj LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ili treće osobe. Bez obzira na vaše korištenje web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu time ne stječete pravo korištenja bilo kojeg autorskog djela, žiga, dizajna, patenta (licence) ili drugog prava čiji su nositelji LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu , odnosno treća osoba. To vrijedi i za bilo koje autorsko djelo koje se nalazi na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu , a koje je zaštićeno autorskim pravom LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu ili treće osobe, osim u slučaju da je na pojedinom autorskom djelu izričito navedeno nešto drugo.

7. Ne dovodeći u pitanje gornje odredbe, LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu u sklopu svoje uređivačke politike može dopustiti korisnicima druge oblike korištenja autorskih djela, kao što su tekstovi, fotografije ili video, na kojima je LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu nositelj autorskog prava. Na taj način korisnicima se primjerice može dati pravo prerade pojedinih djela odnosno pravo njihove daljnje distribucije, a što bi inače bilo zabranjeno u sklopu Općih pravila iz prvog dijela Uvjeta korištenja. Takva mogućnost korištenja bit će izričito naglašena i ni na koji se način neće pretpostaviti.

Ograničenje odgovornosti za štetu

1. Sadržaji koje korisnici učitaju na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu u bilo kojem obliku uzimaju se isključivo “takvima kakvi jesu”, odnosno “kako su dostupni”, te se ne smatramo odgovornima za moguće posljedice, uključujući bilo kakvu štetu koja može biti uzrokovana ostalim korisnicima ili trećim osobama, a koja može proizaći iz različitih tumačenja sadržaja koji se nalaze na web stranici https://ljulja.hr/ i društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu .

2. Usprkos uloženim razumnim naporima, ne jamčimo da će web stranica https://ljulja.hr/, odnosno svi njezini sadržaji, kao i sadržaji na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu uvijek biti dostupni i raspoloživi, te da neće sadržavati pogreške i računalne programe koji bi mogli prouzročiti štetu ostalim korisnicima ili trećim osobama (npr. virusi, crvi i sl.).

3. Do najveće mjere dopuštene važećim pravnim propisima isključujemo odgovornost:
– za bilo kakvu štetu nastalu korisnicima ili trećim osobama uslijed objavljivanja na društvenim mrežama sadržaja suprotnih uvjetima korištenja od strane korisnika, trećih osoba, sponzora, oglašivača, itd. :
– za bilo kakvu štetu koju korisnici ili treće osobe prouzroče ili pretrpe u svezi s korištenjem web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu , osobito u slučaju zlouporabe, uništenja ili oštećenja sadržaja ili funkcije i sl.;
– za štetu uzrokovanu drugim korisnicima ili trećim osobama zbog povrede njihovog autorskog prava ili drugih prava intelektualnog vlasništva, zbog objave ili učitavanja sadržaja od strane drugih korisnika na web stranici https://ljulja.hr/ i društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu

– za štetu nastalu korisnicima i/ili trećim osobama uslijed privremene nedostupnosti web stranice https://ljulja.hr/ i društvenih mreža LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu , odnosno pojedinih sadržaja ili funkcija
– za štetu koju oglašivači uzrokuju sadržajima reklama koje se objavljuju na društvenim mrežama, putem svojih oglasnih stranica koje su dostupne korisnicima, a vezano za istinitost i točnost tih sadržaja, dostupnost reklamiranih proizvoda i usluga korisnicima;
– za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama izmjenama ili ukidanjem pojedinih sadržaja, funkcija, usluga, dizajna, koncepcije web stranice https://ljulja.hr/
– za bilo kakvu štetu uzrokovanu korisnicima ili trećim osobama, vezano za korištenje internet stranica trećih osoba, a kojima je omogućen pristup putem linkova objavljenih na web stranici https://ljulja.hr/ i na društvenim mrežama LuLja,obrt za proizvodnju i uslugu.

INFORMACIJE NA WWW.LJULJA.HR INTERNETSKOJ STRANICI

Trudimo se da informacije na stranicama internetske trgovine održavamo  ažurnim i točnim, međutim, ne može jamčiti stopostotnu točnost svih prikazanih informacija o proizvodima i uslugama. U izuzetnim slučajevima su moguća odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na web stranicama. LjuLja.hr se obvezuje u svakom takvom slučaju revidirati narudžbu i kontaktirati kupca da se osobno dogovori o alternativama. Isto tako, fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju. Vodite računa da svaki ekran prikazuje boje drugačije, ovisno o vrsti i Vašim privatnim postavkama. Također kod fotografiranja može nastati razlika između slike i stvarne boje proizvoda.

IZJAVA O OGRANIČENJU ODGOVORNOSTI

Svi proizvodi koji su proizvedeni i prodaju se na ovoj internetskoj stranici smatraju se originalnim proizvodima te se isporučitelj i vlasnik ove web stranice, LjuLja, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Vedrana Mišić, ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu povredu ili ozljedu nastalu korištenjem proizvoda kupljenih putem ove web stranice.
Svi sadržaji na ovoj internetskoj stranici su informativnog ili edukativnog karaktera.

Svi proizvodi dostupni putem ove web stranice ostaju u vlasništvu isporučitelja, vlasnika web stranice, LjuLja, obrt za proizvodnju i usluge, vl. Vedrana Mišić, do trenutka potpune isplate kupoprodajne cijene.
Krajnji korisnik se izričito slaže da je korištenje internetske stranice (www.ljulja.hr) isključivo na odgovornost Krajnjeg korisnika tako da LjuLja.hr ne jamči za posljedice koje mogu nastati upotrebom ove internetske stranice. LjuLja.hr zadržava pravo uskrate usluge ili poništenja narudžbe po vlastitom diskrecionom pravu, bez ograničenja i navođenja razloga.